Anttilanmäestä turvallisempi ja viihtyisämpi pihakadun avulla

Tehdään Anttilanmäestä yhdessä entistä viihtyisämpi paikka asua ja liikkua!

 

Asuinalueemme on muodostunut aikana, jolloin kaduilla ei ollut autoliikennettä. Siksi kadut ovat kapeita eikä niille mahdu jalkakäytävää. Kapeat, sokkeloiset kadut ovat toki tärkeä osa alueen viehätystä, mutta liikenneturvan kannalta ne ovat riski, etenkin kun junalla töissä käyvät ovat alkaneet käyttää kadunvarsiamme parkkipaikkana työpäivän aikana.

 

Talvella aurauksen luomat lumivallit katujen reunoilla kaventavat niitä entisestään. Alueella asuu paljon lapsiperheitä ja toisaalta vanhempia ihmisiä, mm. Anttilankatu 1:n Senioritalon asukkaita rollaattoreineen.

Pihakadulla auto väistää jalankulkijaa

 

Onneksi juuri Anttilanmäen kaltaisia asuinalueita varten on olemassa liikenneratkaisu: pihakatu. Se tarkoittaa aluetta, jossa ajonopeutta on rajoitettu 20 kilometriin tunnissa (nykyään 30 km/h) ja jossa autot ja pyörät väistävät kävelijöitä.

 

Osa Anttilanmäen kaduista on ollut jo vuodesta 2012 pihakatualuetta, ja asukkaat ovat olleet siihen tyytyväisiä.

 

Pysäköinti suunnitellaan asukkaiden tarpeisiin

Aluettamme ei ole tarkoitettu muualla asuvien työmatkalaisten ilmaiseksi parkkipaikaksi, ja lisääntynyttä villiä pysäköintiä tullaan joka tapauksessa rajoittamaan. Jos emme saa koko alueelle pihakatua, kaduille haetaan pysäköinnin kieltäviä liikennemerkkejä.

 

Pihakaturatkaisu olisi tasapuolisempi, koska silloin pysäköinti olisi joka tapauksessa sallittua vain merkityillä paikoilla. Lisäksi välttyisimme monilta rumilta liikennemerkeiltä alueen sisällä, kun alueen reunoilla olevat pihakatumerkit riittäisivät kertomaan pysäköintirajoituksesta.

 

Anttilanmäen parkkipaikoista on tarkoitus tulla aikarajoitettuja niin, että ne palvelevat anttilanmäkeläisten tarpeita: esimerkiksi 4 ja 8 tunnin paikkoja vieraita varten. Nykyisellään ulkopuolisten rajoittamaton pysäköinti haittaa alueen asukkaiden vieraiden parkkipaikan löytämistä sekä huoltoajoa.

 

Tiiviillä puutaloalueella paloautojen ja ambulanssien esteetön liikkuminen on ensiarvoisen tärkeää.

 

Kaupunki vaatii 80 prosentin kannatuksen - äänestämätön lasketaan kielteiseksi

Kaupunki vaatii yhdistyksen osoittavan, että pihakatuhankkeelle on alueella vähintään 80 % kannatus. Kannatus lasketaan talouksittain. Huomioittehan, että vastaamatta jättäminen lasketaan valitettavasti kielteiseksi kannaksi, joten nyt on todella tärkeää, että kaikki ottavat kantaa. Asukkaat ovat tervetulleita vaikuttamaan tulevien parkkipaikkojen suunnitteluun, ja vastaamme mielellämme kaikkiin muihinkin mahdollisiin kysymyksiin.

Tutustu tarkemmin: