top of page
_DSC4171.jpg

Anttilanmäen kodeista kertova kirja valmistuu vuoden 2024 kuluessa

Anttilanmäen koteja -kirja avaa ovet kulttuurihistoriallisesti merkittävän lahtelaisen asuinalueen koteihin. Asukkaiden tarinoissa risteilevät värikkäät jutut vanhojen talojen historiasta sekä talojen remontoitiin ja huolenpitoon liittyvät kokemukset. Lukija pääsee tutustumaan uniikkiin puutaloalueeseen ja kuulemaan, miten siellä asuvien perheiden elämä on rakentunut vanhoihin taloihin.

Kauniisti kuvitettu kirja ei ole pelkästään inspiraatiota kaipaavien sisustusintoilijoiden unelma, vaan se sopii kaikille, joita kiinnostaa elämä vanhassa talossa. Lisävärinsä asukkaiden tarinoihin antaa Anttilanmäen alueen yhteisöllinen ja ympäristötietoinen asukastoiminta.


Teoksen työnimi: Anttilanmäen koteja
Kirjoittaja: Tuomo Tamminen
Valokuvaaja: Johannes Wilenius
Sivumääräarvio: 175
Projektipäällikkö: Maria Hyvönen
Työryhmä: Anne-Maj Rope, Erkki Rope, Heidi Puusa, Janne Ranne, Katriina
Ranne, Matti Honkavaara, Tapio Lastikka
Projektin kesto: 2023-2024
Rahoittajat: Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistys ry, Suomen
Kulttuurirahaston Päijät-Hämeen rahasto, Padasjoen Säästöpankkisäätiö


Kirjaan on valittu 16 Anttilanmäen ja Kittelän alueella sijaitsevaa kotia. Kodit valittiin alueen asukkaiden ja kirjatyöryhmän ehdotusten pohjalta niin, että kokoon saatiin mahdollisimman kiinnostava kokonaisuus. Kirjan tarkoituksena on rohkaista vanhojen talon kunnostukseen ja huolenpitoon, joten kirjan pääpaino on vanhoissa 1900-luvun alkupuolen puutaloissa. Mukaan on kuitenkin myös pari eri vuosikymmenen edustajaa ja keskenään erilaisia tarinoita lisäämässä kiinnostavuutta ja samaistumispintaa lukijoille. Kirja toimii tärkeänä ajankuvana ja dokumentoi kulttuurihistoriallisesti arvokasta ympäristöä.

Kirjan sisällöntuotanto jatkuu kesään 2024. Se on tavoitteena saada valmiiksi syksyn 2024 kuluessa, jolloin sitä on mahdollista tilata vaikka pukinkonttiin.

Lisätietoa: Maria Hyvönen maria.j.hyvonen@gmail.com

bottom of page