top of page
_DSC2323.jpg

Tuu kylään ja kävelylle!

CityNomadi-kartta tutustuttaa sinut Anttilanmäkeen ja sen lähialueisiin 

 

Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistys on julkaissut Anttilanmäen reittikartan CityNomadi-palvelussa. Se on nimeltään Lahden Anttilanmäen reittejä. 


Kartan reiteillä on asukkaiden kokoamia linkkejä ja mielenkiintoista tietoa alueen kohteista ja lähiympäristöstä. Tutustu alueeseen kävellen ja katsellen rauhassa ympärillesi! Anttilanmäelle houkuttelee vanhan puutaloalueen tunnelma ja rauhalliset kujat aivan rautatieaseman vieressä. Kartalle on koottu myös useita mielenkiintoisiksi havaittuja kohteita  Anttilanmäen lähialueilta. 

Lähialueen reittikohteita ovat Taka-Lotilan vanha puutaloalue ja Saksalan muinaisaikainen kuppikivi. Kullankukkulan kierros vie läpi laajan Launeen perhepuiston, jossa on paljon toimintaa. Salpausselän harjureitiltä avautuu historiallinen maisema ja eri liikennemuotojen risteily, joka on vaikuttanut Lahden ja Anttilanmäen kehitykseen. 

 

Erityisiä luontokohteita on löytynyt aivan läheltä kuten Paskurinoja, jonka arvoa ja hoitamista lähipuistoa kaunistavana kaupunkipurona haluamme esitellä. Metsäpolkuja on osoitettu Kerinkallion näköalapaikalle ja edelleen Kerinkallion palstaviljelyalueelle. Liipolan lenkkipolun lähellä kulkee metsäpuro. Purolaakson lehto on aivan erityinen luontokohde, jossa on aarnialueen tuntua. Huovilanmäen metsän poikki kulkee vielä polkuja vaikka kehätien tunneli kulkee mäen alta.

Citynomadi.com verkkosivu on karttasovellus, jonka reittejä ja kohdekuvauksia voit katsella tietokoneella tai mobiililaitteilla. Mobiililaitteen voi ottaa maastoon mukaan, jolloin siinä oleva sovellus näyttää missä kohtaa kartalla kuljetaan. Kännykässä ei tarvitse olla internetyhteyttä, jos lataat kotona reittiaineiston laitteeseen.

Päijät-Hämeen kylät on tukenut reittien suunnittelua. Citynomadi-sivustolla karttoja voi etsiä ja katsella myös eri puolilta Suomea ja ulkomaita.

 

Kävelyreitti Kaunista puutalorakentamista Lahden Anttilanmäellä

Vanhat Anttilanmäen ja Kittelän puutalot ovat mielenkiintoisia kohteita katsella ja ihailla. On vaaleita päärakennuksia ja monimuotoisia punamultaisia talousrakennuksia. Rakennusten julkisivuissa on monenlaista hillittyä vaihtelua. Entisajan kirvesmiehet olivat taitavia puumateriaalin käsittelijöitä. He rakensivat siroja pieniä kuisteja ja kattolyhtyjä, joita Anttilanmäen taloissa on vielä paljon jäljellä. CityNomadiin laadittu reitti Kaunista puutalorakentamista Lahden Anttilanmäellä esittelee Anttilanmäen ja Kittelän kaunista puutalorakentamista vierailijoilleen. Tervetuloa!

Anttilanmäen kävelykartta saatavilla myös painettuna

 

Älä unohda myöskään Anttilanmäen kävelykarttaa! Se on helppo ja hyvä väline tutustua nopeasti Anttilanmäkeen ja sen historiaan. Kuvittaja Suvi Lehtinen kiersi kanssamme Anttilanmäkeä ristiin rastiin kesön 2019 aikana  ja piirsi kaikki suojelualueen talot kartalle. Kartan kohteita päivitettiin myös vuonna 2020. Kartasta on saatavissa painettua versiota veloituksetta. Kysy asukasyhdistyksestä: asukasyhdistys@anttilanmaki.fi 

The walking map online version is also available in English.

Anttilanmaenkavelykartta2020karttasivu.jpg

 

Anttilanmäen historiateosta jälleen saatavilla

 

Anttilanmäen upeaa historiateosta  "Anttilanmäki elää. Eläköön Anttilanmäki! on jälleen saatavilla. Siitä julkaistiin  toinen päivitetty painos v. 2020. Kirjaa voi ostaa Lahden Suomalaisesta kirjakaupasta sekä asukasyhdistykseltä aina tapahtumien yhteydessä.

IMG-3531.jpg
bottom of page