kuva: unplash

Anttilanmäen lainaamo

Kaikkea ei tarvitse omistaa tai osata itse! Tule testaamaan Anttilanmäen digitaalista lainaamoa osoitteessa: https://varustetori.fi/fi/anttilanmaki

Lainaamo on kaikkien Anttilanmäki-Kittelän alueen asukkaiden käytettävissä. Makaako sinulla teltta kaapin perällä tai osaatko lyhentää verhot? Voisitko auttaa naapuriasi vaikkapa kevään puutarhatöissä tai tarvitsetko painepesuria? Tai mitä ikinä keksitkin! Myös asukasyhdistyksen kalusteet, pumpputermarit, teltat ja muut tarvikkeet ovat nyt lainattavissa digitaalisen lainaamomme kautta!

Lainaamon käyttö on simppeliä: ilmoita vähän käyttämäsi tavarat tai osaamisesi naapureiden käyttöön. Ilmoitukseen voi määritellä halutun korvauksen, joka voi olla esimerkiksi kahvipaketti, pieni rahasumma tai lainan voi antaa ilmaiseksi. Keskinäisen lainaamista koskevan sopimuksen tehneet vastaavat itse mahdolliseen korvaukseen liittyvistä ja muista vastuista toisiaan, muita tai viranomaisia kohtaan. Lainaamisesta kiinnostuneet ottavat yhteyttä toivomasi kanavan kautta ja laina-aika sovitaan henkilökohtaisesti lainaajan kanssa.

Lainaamoa kehitetään osana LAB-ammattikorkeakoulun Askel-projektia ja sen on toteuttanut ohjelmistoyritys Coreorient. Asukkaille järjestetyissä haastatteluissa toivottiin asuinalueen sisäistä lainaamoa, jossa voisi tavaroiden lainaamisen lisäksi jakaa omaa osaamistaan naapureiden iloksi.

Ensimmäinen testausjakso kestää kesäkuun 2021 loppuun. Keräämme lainaamon testaajilta palautetta lainaamon käyttökokemuksista jatkokehitystä varten. 

 

Lainaamon käyttö vaatii rekisteröitymistä ja rekisteröityminen asukasyhdistyksen tunnusta, jotta lainaamo pysyy asuinalueemme sisäisenä. Tunnuksen lainaamon käyttöön saat asukasyhdistykseltä osoitteesta: asukasyhdistys@anttilanmaki.fi .

Tule mukaan kehittämään kestävää Anttilanmäkeä!

1/11