top of page

Anttilanmäellä kehitetään arjen kiertotaloutta

Anttilanmäki-Kittelän Asukasyhdistys ry lähti vuonna 2019 aktiivisesti kehittämään arjen kiertotaloutta ja oli mukana Sitran rahoittamassa Maailmanjalotus-hankkeessa.  Vetoapua alkuun saatiin Kiertotalouskeskus ja kestävän elämän yhteisö Jalostus ry:ltä, joka on kehittänyt kiertotalouden toimintoja ja palveluja Keravan kaupungin omistamalla kartanolla. Tällä hetkellä kestävää elämää edistetään LAB-ammattikorkeakoulun ja Anttilanmäen yhteisessä Askel-hankkeessa (Kestävän asumisen palvelut yhdessä kehittäen). 

Tärkeintä on tavoittaa asukkaat, jotka ovat motivoituneita elämään kestävästi, mutta eivät tiedä, minkälaisia ratkaisuja se vaatisi. Kaikilla on vapaus ottaa uusia käytäntöjä arkeensa siinä määrin kun se kullekin parhaiten sopii, tai olla ottamatta.  Oman hiilijalanjäljen pienentäminen ei välttämättä tarkoita hankalampaa arkea, vaan voi myös sujuvoittaa sitä. 

 

Yhdessä asukkaiden kanssa on laadittu arjen kiertotalouden toimintasuunnitelma, jossa edetään sitä mukaan kun tekijöitä ja muita tarvittavia resursseja löytyy. 

Tutustu Anttilanmäen Lainaamoon 

Alueemme asukkaille suunnitellaan ympäristötehokkaita palveluja yhdessä LAB-ammattikorkeakoulun ja yritysten kanssa. Mukana olevat yritykset ja palveluaihiot ovat seuraavat:

Lainaamo – Coreorient

Ohjelmistoyritys Coreorient on rakentanut Anttilanmäelle digitaalisen lainaamon, jonka avulla alueemme asukkaat voivat lainata muiden asukkaiden sekä asukasyhdistyksen tavaroita ja palveluja vaivattomasti. Lue lisää lainaamon toiminnasta.

Kasviskassi – Torikauppa Pupu

Torikauppa Pupun tuotevalikoima painottuu lähialueen tuottajien tuotteisiin ja luomuun. Uudenlainen kasviskassi-palvelu kuljettaa  tuoreet sesongin tuotteet lähelle sinua resepteineen. Kasviskassi innostaa ja helpottaa kasvisruokien kokeilua ja kokkausta arjessa! Palvelu on tulossa testaukseen kesäkuusta 2021 alkaen!

Reiot – Lahti Energia

Reiot on palvelu oman kodin kulutus- ja olosuhdeseurantaan. Reiotin avulla on helppo parantaa kodin energiatehokkuutta ja sisäilman laatua. Mitä sinä haluaisit tietää kotisi kulutuksesta? Reiot-palvelu on tällä hetkellä kokeilussa kahdessa talossa Anttilanmäellä.

 

Hankkeen tulokset julkistetaan Anttilanmäen kyläjuhlassa elokuussa 2021. 

 

                              Tutustu Askel-hankkeen välikatsaukseen 5/2021.

bottom of page