Anttilanmäellä kehitetään arjen kiertotaloutta

Anttilanmäki-Kittelän Asukasyhdistys ry valittiin viime keväänä mukaan Sitran rahoittamaan Maailmanjalotus-hankkeeseen, jossa kehitetään arjen kiertotaloutta.  Kiertotalouskeskus ja kestävän elämän yhteisö Jalostus ry on kehittänyt kiertotalouden toimintoja ja palveluja Keravan kaupungin omistamalla kartanolla ja antaa vetoapua hankkeeseen valituille erityyppisille yhteisöille ja organisaatioille ympäri Suomen. Anttilanmäen lisäksi hankkeessa ovat mukana muun muassa Tyrnävän kunta, Iisalmen kaupunki, Myyrmäki-liike, Naantalin kaupunki, Saarelan kulttuuriyhdistys ja Porin kaupunki. 

Asukasyhdistyksen kevätkokouksessa  päätettiin lainaamon perustamisesta ja  pääsy mukaan hankkeeseen on ollut  oivallinen tapa saada neuvoja lainaamon perustamiseen, mutta myös kestävän elämän kehittämiseen laajemmin. Anttilanmäen ja Kittelän alueen asukkaille järjestettiin elokuussa Jalotus ry:n vetämä työpaja, jonka pohjalta laadittiin konkreettinen toimintasuunnitelma arjen kiertotalouden edistämiseksi.  Toimintasuunnitelmassa edetään sitä mukaa kun tekijöitä ja muita tarvittavia resursseja löytyy.

Tärkeintä on tavoittaa asukkaat, jotka ovat motivoituneita elämään kestävästi, mutta eivät tiedä, minkälaisia ratkaisuja se vaatisi. Kaikilla on vapaus ottaa uusia käytäntöjä arkeensa siinä määrin kun se kullekin parhaiten sopii, tai olla ottamatta.  Oman hiilijalanjäljen pienentäminen ei välttämättä tarkoita hankalampaa arkea, vaan voi myös sujuvoittaa sitä.  

Anttilanmäki ja arjen kiertotalous esillä mediassa:
YLE
NETTI
https://yle.fi/uutiset/3-10950090

TV
https://areena.yle.fi/1-50272571
RADIO
https://ylekdl-a.akamaihd.net/…/Radio-Suomi-Lahti-Anttilanm…

 

Etelä-Suomen Sanomat

Juttu

Kolumni

 

Lisätietoa: 

– asukasyhdistyksen sihteeri Maria Hyvönen, asukasyhdistys@anttilanmaki.fi,
p. 040 580 3645

Anttilanmäelle tulee lainaamo, osallistu tarvekartoitukseen:  
  • Anttilanmäki-Kittelan asukasyhdistys
  • Anttilanmäki-Kittelan asukasyhdistys