top of page
  • Writer's pictureAnttilanmäki

Rajasen vuokralaisesta tuli säveltäjä Jaakko Pullin vaimo

Olemme lueskelleet Anttilanmäen värikästä historiaa. Ihmeen paljon elämää ja elinkeinoa on tälle pienelle alueelle mahtunut. Itsellänikin on käytössä Bromanin puusepänverstaan kalusteita; sellaista laatua enää harvoin näkee.


Kirjassa on mainittu, että mäellä asui myös Rajasen suvun jäseniä. Anttilankatu 17:ssa asui isoisäni kelloseppä Oskari Rajasen äiti Amalia Rajanen. Hän muutti sinne Orimattilan Niinikoskelta Rajalan talosta, missä oli maatilan myynnin jälkeen asunut syytingillä.


Do you have a design in mind for your blog? Whether you prefer a trendy postcard look or you’re going for a more editorial style blog - there’s a stunning layout for everyone.

Amalia asui Anttilanmäellä ilmeisesti kuolemaansa, alkuvuoteen 1937, saakka. Hänen kanssaan asui naishenkilö, jonka nimen olen unohtanut, ja hänen tyttärensä Hanna, josta tuli myöhemmin säveltäjä Jaakko Pullin vaimo.

Äitini Kyllikki Rajanen ja tätini Helka Rajanen olivat koululaisina innokkaita partiolaisia, ja heidän partiokolonsa oli Amalia-mummon saunassa 20-luvulla. Kirjassa sauna on kuvattuna Airan kissasaunana, ja se näyttää olevan edelleen pystyssä. Minulla on myös valokuva Amaliasta ko. saunan edessä.

Amalia Rajanen ja hänen miehensä on haudattu Orimattilan hautausmaalle. Koska Orimattilan seurakunta laskuttaa minua haudan hoidosta, vaikka olen syntynyt vasta Amalian kuoleman jälkeen, odotan pääseväni jonakin päivänä samalle tontille Amalian kanssa.

31 views0 comments

Comments


bottom of page