top of page
  • Writer's pictureAnttilanmäki

Riihitie 21:n Siirat

Updated: Sep 16, 2018

Tyttäret haluavat oikaista ja tarkentaa Anttilanmäki-kirjan sivulla 106 olevia tietoja isästään ja äidistään Sulo ja Toini Siirasta.


Samalla he kertovat vähän myös isovanhemmistaan Alma ja Willehard Lehtisestä.


Nosto tekstin joukosta näyttää tältä. Nostossa voi olla vaikka jokin häkellyttävä yksityiskohta, joka houkuttelee lukemaan.

Lehtiset muuttivat Lahteen Kotkasta 1923 ja hankkivat perheen asunnoksi omakotitalon osoitteesta Riihitie 21. Vaikea sydänsairaus mursi pian Willehardin terveyden, ja hän kuoli kotonaan 1926 vain 48 vuoden ikäisenä.


Leskeksi 51-vuotiaana

Alma jäi leskeksi 51-vuotiaana. Alma oli ahkera, tarmokas ja osaava perheenäiti. Hän valmisti kaikki vaatteet lapsilleen ja itselleen. Hän ompeli myös ansaitsemistarkoituksessa muun muassa V. Luhtasen Ompelimolle. Hän kuoli vuonna 1949.

Lapsista nuorin Toimi meni naimisiin Sulo Siiran kanssa vuonna 1946. Silloin he lunastivat Riihitie 21:n Toinin sisaruksilta.

Sulo oli taistellut sodassa useilla rintamilla. Hän haavoittui 2.8.1944 Lemetissä ja menetti oikean jalkansa. Avioliittoon johtanut kirjeenvaihto oli alkanut jo ennen invalidisoitumista. Kirjeenvaihtokumppanina oli Toini Siira, ei tämän sisar Ester.

57 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page